Coleslaw

0 (0 ocen)

Można ją spotkać niemalże w każdej restauracji czy też budce serwującej fast foody. Na sklepowej półce również ogólnodostępna, jednak wystarczy tylko przeczytać etykietę aby się przekonać, że razem z witaminami pochłoniemy sporą ilość chemii. Dlatego zachęcam Was do zrobienia jej w domu.

Składniki:


  • 700 g białej kapusty *
    2 marchewki
    1 1 pęczek koperku
    duża cebula
    Sos:
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    2 łyżeczki cukru
    pieprz
    sól

Coleslaw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę bardzo drobno szatkujemy. Marchew i cebulę obieramy. Marchew ścieramy na tarce o drobnym oczkach, a cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do warzyw. Do surówki dodajemy świeżo posiekany koperek i mieszamy do połączenia się składników.

Porady

*użyłam kapusty stożkowej - ilość cukru należy dopasować do własnych smaków

Komentarze

Podobne przepisy