Surówka coleslaw

4.5 (153 ocen)

Pyszna surówka o wyrazistym smaku. Pasuje do smażonych mięs, ryb i potraw z grila.

Składniki:

  • -1 mała główka młodej białej kapusty
    -2 marchewki
    -1 cebula
    -1 łyżeczka soli
    -4 łyżki majonezu
    -1/3 szklanki mleka
    -2 łyżki białego octu winnego
    -1 łyżeczka tartego chrzanu
    -2 łyzeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka coleslaw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrac z wierzchnich liści i poszatkować. Marchewki i cebulę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Warzywa wrzucić do salaterki, posolić i wymieszać.
  • 2. Przygotować sos. Majonez połączyć z mlekiem, octem, chrzanem i cukrem. Surówkę polać sosem, dokładnie wymieszać, wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Coleslaw

To może cię zainteresować