Coco au Miel Francuskie kokosanki

0 (0 ocen)

Za kokosankami przepadają i duzi i mali.

Składniki:

  • * 1,5 szklanki mleka
    * 2 łyżeczki miodu
    * 200 g wiórek kokosowych
    * 1/2 szklanki cukru
    * 1/2 szklanki mąki
    * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 2 duże jajka (dobrze roztrzepane)

Coco au miel francuskie kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Coco au Miel

Francuskie kokosanki
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wgłębienia w formie do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Zagotować mleko z miodem, odstawić z ognia. Wymieszać wiórki kokosowe, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wlać mleko i wymieszać. Dodać roztrzepane jajka i mieszać aż składniki dobrze się połączą. Masą napełnić papilotki. Piec na złoty kolor, przez około 25 - 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy