Cielęcina z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cielęcinę pokroiłem w kostkę wymieszałem z czosnkiem roztartym z solą.
Odstawiłem na ok. 1 godzinę pod przykryciem.
Po tym czasie mięso zalałem gorącym bulionem , doprowadziłem do wrzenia i trzymałem na małym ogniu ok. 20 minut.
Wycisnąłem sok z pomarańczy.
Obrałem pomidora i tamarillo , pokroiłem je w kostkę i wrzuciłem do mięsa razem ze sparzoną skórką pomarańczową ,również pokrojoną w kostkę.
Całość wymieszałem i dusiłem razem.
Sok z pomarańczy wymieszałem z mąką oraz śmietaną i dodałem do mięsa. Doprawiłem solą i niewielką ilością pieprzu.
Mieszając nadal trzymałem na ogniu do zgęstnienia sosu.
Komentarze