Cielęcina z pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Aromatyczna potrawka z pomarańczą ,pomidorem i tamarillo.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 800 g cielęciny
    2 ząbki czosnku
    pomidor
    pomarańcza
    tamarillo
    2 łyżki śmietany
    250 ml bulionu cielęcego
    sól ,pieprz
    łyżka mąki

Cielęcina z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cielęcinę pokroiłem w kostkę wymieszałem z czosnkiem roztartym z solą.
    Odstawiłem na ok. 1 godzinę pod przykryciem.
    Po tym czasie mięso zalałem gorącym bulionem , doprowadziłem do wrzenia i trzymałem na małym ogniu ok. 20 minut.
    Wycisnąłem sok z pomarańczy.
    Obrałem pomidora i tamarillo , pokroiłem je w kostkę i wrzuciłem do mięsa razem ze sparzoną skórką pomarańczową ,również pokrojoną w kostkę.
    Całość wymieszałem i dusiłem razem.
    Sok z pomarańczy wymieszałem z mąką oraz śmietaną i dodałem do mięsa. Doprawiłem solą i niewielką ilością pieprzu.
    Mieszając nadal trzymałem na ogniu do zgęstnienia sosu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy