Ciasto z musem truskawkowym, delicjami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt :
Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka .
Do powstałej masy dodać mąki i proszek do pieczenia Wszystkie składniki wymieszać szpatułka .
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180'C i piecz przez 25-30 minut .
2.Mus:
Zamrożone truskawki przekładamy do garnka i podlewamy 3 łyżkami wody.
Gdy truskawki się rozpuszczą dodajemy cukier i galaretki . Truskawki rozdrobnić blenderem . Pozostawić do ostygnięcia
3.Biszkopt przekroić na pół . ( druga połowa nie będzie potrzebna )
wyłożyć wystudzony mus truskawkowy i wyłożyć na niego delicje .
Włożyć do lodówki na godzinę by mus się stężał .
Rozrobić galaretkę w 3 szklankach wrzątku i odstawić do wystygnięcia .
Tężejącą galaretkę wylać na ciasto i włożyć ponownie do lodówki
Komentarze