ciasto z musem truskawkowym, delicjami i kremówką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

dość kaloryczne ale pyszne ciasto

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • biszkopt:
    8 jaj
    po szklance mąki pszennej i ziemniaczanej
    2 szklanki cukru
    mus:
    pół kilo truskawek
    3 galaretki truskawkowe
    masa z kremówki:
    1 l kremówki 3 żółte galaretki
    dodatkowo
    2 paczki delicji
    1 mleczna czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Ciasto z musem truskawkowym, delicjami i kremówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto z musem truskawkowym i delicjami 1. ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli, dodajemy cukier,miksujemy. Kiedy się roipzuści dodajemy obie mąki.pieczemy biszkopt około 35 minut w 170 stopniach
    mus:
    truskawki miksujemy, podgrzewamy dodając suche galaretki, mieszamy aż się rozpuszczą ale nie gotujemy.odstawiamy aż zacznie tężeć.
    Masa ze śmietany
    galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę.
    Przełożenie:
    biszkopt przekrawamy na pół, na pierwszy blat wykładamy tężejący mus truskawkowy, przykrywamy drugim blatem. Na wierzch tężejąca masa z kremówki, wierzch ozdabiamy delicjami, w miejsca pomiędzy nimi wlewamy ropuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę.

Porady

ciasto najlepiej chłodzić w lodówce do następnego dnia, wtedy lepiej się kroi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować