Ciasto z jagodami

0 (0 ocen)

Jedno z łatwiejszych do przygotowania ciast

Składniki:

  • 6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    4 szklanki mąki
    łyżka proszku do pieczenia
    1 mała śmietana 18%
    1/2 kostki margaryny
    1,5 szklanki jagód
    cukier puder do posypania

Ciasto z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z cukrem na kogel-mogel i dodajemy pozostałe składniki. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję. Jagody myjemy i odcedzamy na durszlaku z nadmiaru wody. Blaszkę o wymiarach 40x24 smarujemy delikatnie margaryną i wylewamy ciasto. Jagody układamy przyciskają je lekko do dołu i wyrównujemy powierzchnię ciasta. Ciasto pieczemy 45 minut w temperaturze 180C. Ciasto po upieczeniu można posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.97 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto smerfuś z jagodami