Ciasto truflowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne, wilgotne i pachnące. Polecam!

Składniki:

  • Ciasto: 15 dag trufli
    ● op. skórki pomarań.
    ● 15 dag masła
    ● 1 szkl. mąki ● 3 jajka
    ● łyżeczka susz. drożdży
    ● 4 łyżki kakao
    ● 1 szkl. cukru pudru
    ● 2 cukry waniliowe
    ● 5 łyżek mleka
    Oraz: łyżka cukru
    ● 1/2 szkl. soku pomarańczowego
    ● kandyzowane pomarańcze w syropie

Ciasto truflowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z jajkami. Dodajemy wymieszane suche składniki i mleko, miksujemy. Dodajemy skórkę i pokrojone trufle. Pieczemy w wyłożonej pergaminem keksówce (21x9 cm) 15 minut w 180 ˚C. Wyjmujemy, nacinamy wzdłuż i pieczemy jeszcze 30 minut. Studzimy.
  • 2. Sok podgrzewamy z cukrem, studzimy i wlewamy w nacięcia. Ciasto smarujemy syropem i obkładamy plasterkami pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Komentarze

Podobne przepisy