CIASTO JABŁKOWO-RABARBAROWE Z TOPIONEJ MARGARYNY

0 (0 ocen)

Bardzo proste ciasto, które zawsze wychodzi.

Składniki:

  • Na tortownicę o średnicy 20cm lub blachę o wymiarach 25x36 cm
    szklanka mąki
    ½ szklanki cukru (pół na pół zwykłego cukru i trzcinowego)
    cukier waniliowy
    1 spora łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    100g roztopionego margaryny
    cukier puder do posypania z wierzchu po upieczeniu
    pokrojone jabłka i rabarbar (mogą być dowolne owoce)

Ciasto jabłkowo-rabarbarowe z topionej margaryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać mikserem, pomijając cukier puder i owoce. Blachę wyłożyć papierem i nasmarować olejem. Wyłożyć ciasto, na wierzch położyć owoce.
    Piec w piekarniku przez około 35 minut.
    Na końcu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy