Ciasto truskawkowo-rabarbarowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem i odstawić na pół godz.
2.Rabarbar pokroić na kawałeczki i też wymieszać z cukrem.
3.Zmiksować żółtka z cukrem i margaryną. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/4 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić blaszkę 25x42. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
4.Truskawki przełożyć na durszlak. Ciasto posypać bułka tartą, potem truskawkami.
5.Białka ubić ze szczyptą soli,potem z cukrem. Przesiać budynie,miksować na najniższych obrotach miksera. Na koniec wkręcić olej i wyłożyć na truskawki. Na górę rozsypać odsączony rabarbar.
7.Moje wypieki.;
moja ridikrówka,
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-na-zimno-ridokrowka
testowane,
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/czarna-mamba-mocno-kawowy-12
i ten.
Komentarze