Ciasto powstało na życzenie moich synów,którzy są ogromnymi łasuchami.Często razem improwizujemy w kuchni,a oto właśnie przepis na jedno z naszych wielu dzieł.Zniknęło w mgnieniu oka.Jak dla nas mega!
Ciasto budyniowo jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę roztopić,następnie ubić na puszysty krem,dodając cukier,żółtka,wiórki kokos.ciągle ubijajac dodać przesianą mąkę z sodą i na końcu ubitą pianę z białek.Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem,na to położyć pokrojone w cienkie plastry jabłka i następnie budyń.Na to można zrobić kruszonkę lub inny wzorek ułożyć na cieście na wierzch.Mój wzorek to cienkie paseczki zrobione z 2 łyżek masła,2 łyżek mąki,2 łyżek wiórek kokosowych i 2 łyżek kakao.
Polecam i życzę smacznego:))
Przepraszam za kiepską jakośc zdjęcia:))
Komentarze