Ciastka z dżemem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne mięciutkie ciasteczka

  • 45 min

Składniki:

  • 1kg maki pszennej
    50 dag margaryny
    4 łyżki octu
    25 dag cukru pudru
    5 żółtek
    1 opakowanie proszku do pieczenia(na 1 kg maki)
    marmolada wieloowocowa
    cukier puder do posypania gotowych ciastek

Ciastka z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąką,dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem,ocet,proszek do pieczenia i zarobić ciasto.
  • 2. Ciasto rozwałkować cienko,wykrawać foremką ciastka(u mnie w kształcie serca)-jedno z dziurką,drugie całe.
  • 3. Ciastka piec na złoty kolor w 180 stopniach.
  • 4. Po upieczeniu przełożyć marmolada, wierzch posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy