Ciastka przekładane lub nie.

0 (0 ocen)

..do herbatki jak znalazł ;)

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    1 kost twarogu
    4 szkl mąki
    1 szkl cukru
    3 żółtka
    2 łyżecz proszku do pieczenia
    kropla aromatu rumowego
    100 g sezamu
    1 szkl zmielonych orzechów włoskich
    szczypta soli
    1/3 szkl maku
    dżem porzeczkowy

Ciastka przekładane lub nie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ..przed pieczeniem..... 1. Sezam i orzechy uprażyć oddzielnie na suchej patelni. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto.Wałkować porcjami na grubość 0,5 cm. Wycinać koła, ułożyć na natłuszczonej blasze i piec porcjami po 15 min. w 180'C. Wystudzić i przełożyć dżemem. Smacznego!

Porady

..na wyciętych kółkach wzorki robiłam denkiem ozdobnym od innej szklanki.

Komentarze

Podobne przepisy