CIASTKA MARCEPANOWE

0 (0 ocen)

  • 45 min

CIASTKA MARCEPANOWE

  • 45 min

Składniki:

  • 100 g marcepanu
    250 g mąki pszennej
    150 g masła
    50 g cukru
    1 żółtko
    4 krople olejku migdałowego
    1 szczypta soli

Ciastka marcepanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę . Dodajemy posiekane masło i posiekany marcepan. Następnie wrzucamy żółtko jaja oraz olejek migdałowy i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Formujemy z niego kulkę którą wkładamy na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy na około 0,5 cm, wykrawamy okrągłe ciastka, które pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy