Ciasteczka dyniowe na słono - tylko 3 składniki! Bez mąki i tłuszczów. Jest to zdrowsza alternatywa dla chipsów, paluszków, krakersów lub innych słonych przekąsek
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
4 białka
150 g pestek dyni mielonych
50 g pestek dyni prażonych z solą himalajską
szczypta soli himalajskiej
Ciasteczka dyniowe na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy zmielone pestki dyni i dalej miksujemy, do połączenia składników. Na końcu dodajemy prażone pestki dyni z dodatkiem soli himalajskiej i całość mieszamy łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżeczką małe porcje masy, formując kształt ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Studzimy na kratce.
Komentarze