CIASTECZKA DYNIOWE NA SŁONO

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka dyniowe na słono - tylko 3 składniki! Bez mąki i tłuszczów. Jest to zdrowsza alternatywa dla chipsów, paluszków, krakersów lub innych słonych przekąsek

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 białka
    150 g pestek dyni mielonych
    50 g pestek dyni prażonych z solą himalajską
    szczypta soli himalajskiej

Ciasteczka dyniowe na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy zmielone pestki dyni i dalej miksujemy, do połączenia składników. Na końcu dodajemy prażone pestki dyni z dodatkiem soli himalajskiej i całość mieszamy łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżeczką małe porcje masy, formując kształt ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Studzimy na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy