Ciasteczka baranki z kremem kajmakowym

  • wyświetlono: 914 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Urocze ciasteczka z przepysznym kremem.

Joatar
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • Łatwy

Składniki

- mąka pszenna: 100 gramów
- mąka krupczatka: 50 gramów
- kakao: 1 łyżka
- cukier puder: 2 łyżki
- żółtko: 1 sztuka
- margaryna: 90 gramów
- masa kajmakowa: 3 łyżki
- masło: 50 gramów

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasteczka baranki z kremem kajmakowym

  • 1. Z ciasta wycinać foremką kwiatki, foremką owalną wycinać główki baranków.
  • Baranki2. Ulepić noski, z cienkich wałków ciasta uformować rogi.

    Wykałaczką zrobić oczka.

    Wszystkie części przyklejać na białko.
  • Baranki3. Upiec ciasteczka w 180' przez 10-13 minut.

    Masę utrzeć dokładnie z masłem i przekładać nią ostudzone ciasteczka.
KHWS_01-2017

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanocmasa kajmakowaCiastka kruchePRZYJĘCIE DLA DZIECIbarankikrem kajmakowy

Komentarze

Podobne przepisy

Kajmakowe ciasteczka serduszka

Dodane przez: Elisa

Kajmakowe ciasteczka serduszka

Pyszne kajmakowe ciasteczka.

ciasteczka kruche z czekoladowym kremem

Dodane przez: joanna1974

ciasteczka kruche z czekoladowym kremem

bardzo lubię eksperymentować w...

ciasteczka szyszki z kakaowym kremem

Dodane przez: justi2401

Ciasteczka szyszki z kakaowym kremem

Kto z nas nie pamięta smaku i zapachu...

Kajmakowe ciasteczka z czekoladą

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Kajmakowe ciasteczka z czekoladą

Kajmakowe ciasteczka z czekoladą...

kruche ciasteczka z chałwą

Dodane przez: klementynka

kruche ciasteczka z chałwowym kremem

Te ciasteczka są bardzo wyraźne...

image-23c8x53

Dodane przez: nataliakielek

Dyniowe ciasteczka z kremem

W sezonie na dynie gorąco polecam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE