Pączki karnawałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem. Najlepiej użyć do tego miksera.Następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą . Na końcu dodać twaróg ( trzykrotnie zmielony) . Najlepszy będzie zwykły twaróg, który sami sobie zmielimy w maszynce. Jeżeli kupimy gotowy twaróg będzie zbyt rzadki i będziemy musieli dodać więcej mąki. Ciasto dobrze wyrobić . Ręce maczać w tłuszczu i formować z ciasta małe pączusie ( w tłuszczu jeszcze trochę podrosną ). Kłaść na rozgrzanym oleju i smażyć na rumiano . Gotowe pączki posypać cukrem pudrem
Porady
Najlepiej kupić twaróg i samemu zmielić w maszynce. Jeżeli kupimy gotowy twaróg będzie on zbyt rzadki i będziemy musieli dodać więcej mąki
Komentarze