Pączki karnawałowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepyszne pączki z twarogiem

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 kg twarogu
    1 szklanka cukru
    5 jaj
    1 łyżeczka sody
    1 litr tłuszczu do smażenia ( smalec albo olej )

Pączki karnawałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem. Najlepiej użyć do tego miksera.Następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą . Na końcu dodać twaróg ( trzykrotnie zmielony) . Najlepszy będzie zwykły twaróg, który sami sobie zmielimy w maszynce. Jeżeli kupimy gotowy twaróg będzie zbyt rzadki i będziemy musieli dodać więcej mąki. Ciasto dobrze wyrobić . Ręce maczać w tłuszczu i formować z ciasta małe pączusie ( w tłuszczu jeszcze trochę podrosną ). Kłaść na rozgrzanym oleju i smażyć na rumiano . Gotowe pączki posypać cukrem pudrem

Porady

Najlepiej kupić twaróg i samemu zmielić w maszynce. Jeżeli kupimy gotowy twaróg będzie on zbyt rzadki i będziemy musieli dodać więcej mąki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy