CHLEBOWE KOSZYCZKI Z JAJKIEM

0 (0 ocen)

  • 35 min

Rewelacyjna przekąska która smakuje na ciepło i na zimno

  • 35 min

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego
    6 plastrów kiełbasy krakowskiej / żywieckiej - lub innej szynki
    3 plastry sera żółtego
    3 jajka
    sól, pieprz
    szczypiorek

Chlebowe koszyczki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-02qvn9i 1. Z każdej kromki odkrajam skórkę (nie wyrzucam - zrobię z nich grzanki).
    Kromki dokładnie rozwałkowuję i wykładam nimi formę na babeczki (jeśli nie macie użyjcie foremek - nawet papierowych). Do każdego koszyczka wkładam ser (rozpuści się i pozakleja ewentualne dziurki w chlebie), następnie kiełbasę.
  • image-1a0mjrk 2. Jajka roztrzepuję z solą i pieprzem i przelewam je do koszyczków (po 2-3 łyżki)
  • koszyczki chlebowe 3. Na koniec obficie posypuję szczypiorkiem i zapiekam w piekarniku w 200 stopniach przez ok 18 min aż jajko się zetnie a chleb lekko przyrumieni.

    Smacznego!

Porady

przepis na 6 koszyczków

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy