Chlebowa tarta kanapkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Składniki, które często stanowią podstawę codziennych kanapek w niecodziennym wydaniu. Prosto, szybko i smacznie!

  • 30 min

Składniki:

  • · 6 kromek chleba tostowego

    · 8 suszonych pomidorów z żurawiną z oleju - dodajmy kilka żurawin

    · 8 łyżek oleju spod suszonych pomidorów

    · garść czarnych oliwek

    · 1/2 łyżeczki soli

    · 2 łyżki pikantnego sosu mango z tamaryndowcem

    · kilka cienkich plasterków ulubionej szynki

    · kilka cienkich plasterków sera królewskiego

    · kilka cienkich plasterków sera salami

Chlebowa tarta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb dzielimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do malaksera. Dodajemy suszone pomidory, kilka żurawin, olej spod pomidorów oraz sól. Całość dokładnie blendujemy. Oliwki siekamy i dodajemy do chelbowego ciasta, dokładnie mieszamy. Ciastem wylepiamy formę do tarty (średnica 24 cm) . Spód smarujemy sosem mango. Układamy naprzemiennie i koncentrycznie plastry sera salami, szynki i sera królewskiego. Tartę pieczemy ok. 30 minut, temp. 180 stopni termoobieg. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy