Lasagne chlebowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z chleba odkrawamy skórkę i układamy w naczyniu.
2.W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Po zeszkleniu dodajemy śmietanę i zestawiamy z ognia.
3.Na ułożone kromki chleba rozsmarowujemy sos, układamy wędlinę i posypujemy serem żółtym. Układamy znów chleb, resztę sosu, wędlinę.
4.Na wędlinę wylewamy rozbełtane jajka ze startym serem doprawione solą i pieprzem.
5.Posypujemy słodka papryką i wkładamy do nagrzanego do 180st piekarnika i pieczemy 30-40 minut.
6.Smacznego !!!
Porady
* Po upieczeniu warto zostawić zapiekankę na ok. 20 minut, żeby się ściągła.
* Można dodać pieczarki, paprykę, itd..
Komentarze