Lasagne chlebowa

4.5 (166 ocen)

Pyszna zapiekanka, którą można modyfikować na różne posoby

Składniki:

  • 1op. chleba tostowego
    4 łyżki śmietany 18%
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    ok. 300g sera żółtego
    ok. 200g szynki
    2 jajka
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    słodka papryka proszkowana
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Lasagne chlebowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chleb 1. Z chleba odkrawamy skórkę i układamy w naczyniu.
  • cebula ze śmietaną 2. W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Po zeszkleniu dodajemy śmietanę i zestawiamy z ognia.
  • warstwowe układanie 3. Na ułożone kromki chleba rozsmarowujemy sos, układamy wędlinę i posypujemy serem żółtym. Układamy znów chleb, resztę sosu, wędlinę.
  • przed pieczeniem 4. Na wędlinę wylewamy rozbełtane jajka ze startym serem doprawione solą i pieprzem.
  • przed pieczeniem 5. Posypujemy słodka papryką i wkładamy do nagrzanego do 180st piekarnika i pieczemy 30-40 minut.
  • po upieczeniu 6. Smacznego !!!

Porady

* Po upieczeniu warto zostawić zapiekankę na ok. 20 minut, żeby się ściągła. * Można dodać pieczarki, paprykę, itd..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Lasagne Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować