CHLEB PSZENNY Z KOSZYKA

0 (0 ocen)

Chleb, który każdemu się uda :)

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej typ 550
    ¾ łyżeczki soli
    10 g drożdży
    300 g wody

Chleb pszenny z koszyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na 12-18 godzin. Koszyk do wyrastania chleba wykładamy bawełnianą ściereczką i grubo posypujemy mąką. Delikatnie przekładamy do niego wyrośnięte ciasto. Jeżeli nie mamy koszyka, ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb. Formę wcześniej smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Ciasto z koszyka przekładamy po godzinie na rozgrzaną blachę piekarnika. Ten chleb pieczemy około 40 minut w 220 C. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy