CHLEB PSZENNY Z KOSZYKA

  • wyświetlono: 415 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Chleb, który każdemu się uda :)

Jagodziana Coffee

Składniki

400 g mąki pszennej typ 550
¾ łyżeczki soli
10 g drożdży
300 g wody

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

CHLEB PSZENNY Z KOSZYKA

  • 1. Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na 12-18 godzin. Koszyk do wyrastania chleba wykładamy bawełnianą ściereczką i grubo posypujemy mąką. Delikatnie przekładamy do niego wyrośnięte ciasto. Jeżeli nie mamy koszyka, ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb. Formę wcześniej smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Ciasto z koszyka przekładamy po godzinie na rozgrzaną blachę piekarnika. Ten chleb pieczemy około 40 minut w 220 C. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chlebpieczywopszenne pieczywo
 

Komentarze

Podobne przepisy

Chleb pszenny z otrębami

Dodane przez: Marcia66

Chleb pszenny z otrębami

Pełen zdrowych ziaren. Zachowuje...

chleb

Dodane przez: Anitka0804

Chleb pszenny z serem żółtym

Pyszniutki bochenek chleba z nie...

Chleb pszenny razowy z ziarnami

Dodane przez: Ejszetka

Chleb pszenny razowy z ziarnami

Pyszny chleb, w szczególności dla...

Chleb pszenny z chia

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Chleb pszenny z chia

Zapraszam na pyszne, domowe pieczywo....

Chleb pszenny z słonecznikiem

Dodane przez: kuchenny świat

Chleb pszenny z słonecznikiem

Zapraszam na smaczny, domowy chlebek...

Chleb pszenny z cebulą

Dodane przez: Kasia Pichci

Chleb pszenny z cebulą

Kolejny pyszny chlebek do kolekcji. Czasu...