CHLEB PSZENNY Z KOSZYKA

  • wyświetlono: 512 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Chleb, który każdemu się uda :)

Jagodziana Coffee

Składniki

400 g mąki pszennej typ 550
¾ łyżeczki soli
10 g drożdży
300 g wody

Sposób przygotowania przepisu:

CHLEB PSZENNY Z KOSZYKA

  • 1. Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na 12-18 godzin. Koszyk do wyrastania chleba wykładamy bawełnianą ściereczką i grubo posypujemy mąką. Delikatnie przekładamy do niego wyrośnięte ciasto. Jeżeli nie mamy koszyka, ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb. Formę wcześniej smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Ciasto z koszyka przekładamy po godzinie na rozgrzaną blachę piekarnika. Ten chleb pieczemy około 40 minut w 220 C. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chlebpieczywopszenne pieczywo

Komentarze

Podobne przepisy

Chleb pszenny z garnka żeliwnego

Dodane przez: anemon

Chleb pszenny z garnka żeliwnego

Chleb pieczony w garnku żeliwnym...

Chleb pszenny z żurawiną

Dodane przez: Konto nieaktywne

Chleb pszenny z żurawiną

Smaczne, wysokie, pulchne, domowe...

Chleb pszenny z płatkami owsianymi

Dodane przez: kuchenny świat

Chleb pszenny z płatkami owsianymi

Zapraszam na smaczny chleb. Tym...

Chleb pszenny z ziarnami

Dodane przez: jaga

Chleb pszenny z ziarnami

Ten chleb jest pyszny,wypełniony...

chleb

Dodane przez: Anitka0804

Chleb pszenny z serem żółtym

Pyszniutki bochenek chleba z nie...

Chleb Pszenny z Dodatkiem Mąki Kukurydzianej.

Dodane przez: Słodko Słodka

Chleb Pszenny z Dodatkiem Mąki Kukurydzianej

Od czasu do czasu lubię upiec swojski...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE