chleb figowy z mikrofalówki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny i szybki chlebek.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki otrębow
    1/4 szklanki brązowego cukru
    3 łyżki miodu
    100g posiekanych fig
    500 posiekanych orzechów laskowych
    30 ml mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli

Chleb figowy z mikrofalówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i mieszamy na gładką masę. Nakładamy ciasto do podłużne formy na chleb i wygladzamy na wierzchu. Wstawiamy na 7 minut do mikrofalówki ustawionej na najwyższą moc. Zostawiamy w formie 10 minut, wykładamy i czekamy aż ostygnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy