Chipsy/nachosy z tortilli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Pyszna i szybka przekąska, która idealnie nadaje się do podjadania - nie tylko przed telewizorem. Nachosy z tortilli z pewnością są zdrowsze od tych sklepowych - "napakowanych" chemią oraz zbędnymi dodatkami.

  • 15 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 4 gotowe pszenne tortille (placki)
    olej
    przyprawy (u mnie sól, papryka słodka, czosnek granulowany)

Chipsy/nachosy z tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki pokroić na niewielkie trójkąciki (zdjęcie poniżej) i ułożyć (tak, aby na siebie nie nachodziły) na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    Każdy kawałek z obu stron posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka) i oprószyć dowolnymi przyprawami.
    (Można to zrobić przez pokrojeniem tortilli.)
    Całość podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około 5-7 minut w 180 stopniach.
    (Uważać, aby chipsów nie spalić. Powinny być chrupkie i lekko zarumienione.)

Komentarze

Podobne przepisy