Carpaccio ogórkowo - rzodkiewkowe z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.szybkie, lekkie i odświeżające
Składniki
1 ogórek zielony krótki
8 rzodkiewek
6 kulek mini mozzarelli
1 garść rukoli
2 łyżki oliwy z oliwek
sól ziołowa do smaku
Sposób przygotowania
Ogórka obrać.
Pokroić nożem na cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce.
Rzodkiewki opłukać i odciąć końcówki.
Pokroić nożem w plasterki lub zetrzeć na tarce.
Na talerzu ułożyć dookoła plastry ogórka a na to plastry rzodkiewki.
Na środku ułożyć rukolę oraz kulki mozzarelli.
Skropić oliwą z oliwek oraz posypać solą ziołową do smaku.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Najlepiej z ulubionym pieczywem.
Komentarze