Carpaccio ogórkowo - rzodkiewkowe z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

szybkie, lekkie i odświeżające

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 ogórek zielony krótki
    8 rzodkiewek
    6 kulek mini mozzarelli
    1 garść rukoli
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól ziołowa do smaku

Carpaccio ogórkowo - rzodkiewkowe z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szybkie, lekkie i odświeżające


    Składniki

    1 ogórek zielony krótki
    8 rzodkiewek
    6 kulek mini mozzarelli
    1 garść rukoli
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól ziołowa do smaku


    Sposób przygotowania

    Ogórka obrać.
    Pokroić nożem na cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce.
    Rzodkiewki opłukać i odciąć końcówki.
    Pokroić nożem w plasterki lub zetrzeć na tarce.
    Na talerzu ułożyć dookoła plastry ogórka a na to plastry rzodkiewki.
    Na środku ułożyć rukolę oraz kulki mozzarelli.
    Skropić oliwą z oliwek oraz posypać solą ziołową do smaku.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
    Najlepiej z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy