Cannelloni z mięsem mielonym

  • wyświetlono: 684 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis na szybki obiad.

IlonaJ
  • 70min

Składniki

12 rurek makaronu cannelloni
0,5 kg. mięsa mielonego
1 jajko
sól, pieprz czarny , pieprz ziołowy, czosnek granulowany
duży słoik gotowego sosu bolońskiego

Sposób przygotowania przepisu:

Cannelloni z mięsem mielonym

  • 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem czarnym mielonym, pieprzem ziołowym i czosnkiem granulowanym. Dodajemy jajko i wyrabiamy na gładką masę.
    Gotowym mięsem nadziewamy rurki i wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem- przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 60 minut.

Porady

Gotowe cannelloni możemy posypać startym żółtym serem i zapiekamy do rozpuszczenia się sera.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

Spaghetti z mięsem mielonym z serem żółtym.

Dodane przez: IlonaJ

Spaghetti z mięsem mielonym

Spaghetti z mięsem mielonym - propozycja...

Spaghetti z mięsem mielonym

Dodane przez: Adrian G

Spaghetti z mięsem mielonym

Spaghetti z mięsem mielonym można...

Młoda kapusta z mielonym mięsem

Dodane przez: kasiac

Młoda kapusta z mięsem mielonym

Danie z przewagą młodej kapusty,...

Calzone z mięsem mielonym

Dodane przez: W_poszukiwaniu_inspiracji

Calzone z mięsem mielonym

Pizza w kształcie pieroga z soczystym,...

krokiety

Dodane przez: agarybak76

Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami

Najbardziej lubiane i najczęściej...

image-1hvckxe

Dodane przez: kbasia

Potrawka z mięsem mielonym

Szybkie i smaczne danie z mięsem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE