Cannelloni z cukinią

0 (0 ocen)

  • 40 min

Na ten pomysł wpadłam sama ponieważ lubię urozmaicać potrawy. Moje dzieci nie są łasuchami na warzywa dlatego staram się je przemycać w jak największej liczbie potraw.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
    1 mała cukinia
    2 marchewki
    1 cebula
    1 korzeń pietruszki
    1 koncentrat pomidorowy
    przyprawy do kuchni włoskiej, sól, pieprz i czosnek
    mielone

Cannelloni z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem. Dodajemy startą na tarce o grubych oczkach marchew, pietruszkę i cukinię.Wszystko chwilę dusimy. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz przyprawami.dodajemy koncentrat pomidorowy i staramy się odparować nadmiar wody z sosu. Bierzemy kolejno po jednej suchej rurce i nadziewamy . Układamy kolejno jedną na drugiej.Podlewamy wszystko sosem pomidorowym gotowym lub zmiksowanymi pomidorami. Na wierzchu polewamy sosem beszamelowym. Zapiekamy wszystko w temperaturze 180 przez około pół godziny.

Porady

Potrawę należy przygotować na chwilę przed włożeniem do piekarnika aby makaron się nie rozmoczył.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy