Camembert na ciepło z miodem i rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sezon grillowy w pełni! A jak grill to koniecznie camembert!

  • 20 min

Składniki:

  • camembert
    pół łyżeczki miodu
    gałązka świeżego rozmarynu
    zielony pieprz
    żurawina

Camembert na ciepło z miodem i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę sera nacieramy miodem, posypujemy niewielką ilością drobno posiekanego rozmarynu i odrobiną pieprzu. Grillujemy lub pieczemy kilka minut aż będzie zupełnie miękki (ser lekko napuchnie lub jeśli zrobiliśmy nacięcia zobaczymy, że już się roztapia w środku). Podajemy ciepły z dodatkiem konfitury żurawinowej.

Porady

Ser możemy przygotować na tradycyjnym grillu, patelni grillowej, w piekarniku, a nawet w mikrofalówce.

Komentarze

Podobne przepisy