Makaron z orzechami i miodem na ciepło

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Jest to potrawa przypominająca mi dzieciństwo. Moja mama robiła ten makaron jako danie obiadowe.

  • 30 min

Składniki:

  • składniki:
    25 dag makaronu świderki
    1/4 filiżanki oleju lub oliwy
    1 filiżanka posiekanych orzechów włoskich lub laskowych
    1 filiżankę bułki tartej
    1/4 filiżanki cukru
    pół filiżanki płynnego miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z orzechami i miodem na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować. W rondelku zagrzać olej, wrzucić do niego posiekane orzechy, bułkę tartą i cukier. Lekko obrumienić, dodać dobrze odsączony makaron i miód, lekko podgrzać, wyłożyć na półmisek. Posypać cukrem pudrem do ozdoby.

Porady

Makaron równie wspaniale smakuje na zimno np. z bitą śmietaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować