Calzone

  • wyświetlono: 230 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

uwielbiam pizzę ,a to jest kombinacja na jej temat, czyli pizza w pierogu

caa80158cc080d15dc9401f11af3394e8fdbf818157807caebf62850b13ebe6e~2

Składniki

Składniki na ciasto:
25 g drożdży,
1 łyżeczka soli,
½ łyżeczki cukru,
3 łyżki oleju,
1 szkl. ciepłej wody,
mąka pszenna

Farsz:
½ kg pieczarek,
½ papryki czerwonej,
200 g cienkiej kiełbasy,
1 cebula,
bazylia suszona, pieprz, sól,papryka słodka i ostra,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
kawałek żółtego sera

Sposób przygotowania przepisu:

Calzone

  • 1. Drożdże kruszymy, dodajemy sól i pieprz oraz odrobinę ciepłej wody, odstawiamy na 10 min. Następnie dodajemy resztę wody, olej oraz tyle mąki ile ciasto przyjmie. Rozwałkowujemy cienko ciasto, nakładamy farsz, kawałek sera i zwijamy w pieróg. Wierzch posypujemy suszoną bazylią. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.
    Przygotowanie farszu: pieczarki obieramy, drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy pieczarki a następnie pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko razem dusimy, pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, całość przyprawiamy, dodajemy koncentrat i zagotowujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilcalzonewłoska kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

calzone

Dodane przez: majak90

Calzone

Pyszna alternatywa dla pizzy

calzone

Dodane przez: Aninka88

Calzone

z mięsnym farszem

calzone

Dodane przez: Aninka88

CALZONE

czyli pizza pieróg po mojemu

Gotowy pieróg

Dodane przez: Szffetka

Moje Calzone

Moja warjacja na temat pieroga...

image-036a3iv

Dodane przez: Alex M

Włoskie Calzone

Przepyszna pizza z cienkim ciastem,...

Najważniejsze jest wnętrze.

Dodane przez: BakaKaka

Calzone

Danie, które do tej pory podbija...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE