uwielbiam pizzę ,a to jest kombinacja na jej temat, czyli pizza w pierogu
Składniki:
Składniki na ciasto:
25 g drożdży,
1 łyżeczka soli,
½ łyżeczki cukru,
3 łyżki oleju,
1 szkl. ciepłej wody,
mąka pszenna
Farsz:
½ kg pieczarek,
½ papryki czerwonej,
200 g cienkiej kiełbasy,
1 cebula,
bazylia suszona, pieprz, sól,papryka słodka i ostra,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
kawałek żółtego sera
1.Drożdże kruszymy, dodajemy sól i pieprz oraz odrobinę ciepłej wody, odstawiamy na 10 min. Następnie dodajemy resztę wody, olej oraz tyle mąki ile ciasto przyjmie. Rozwałkowujemy cienko ciasto, nakładamy farsz, kawałek sera i zwijamy w pieróg. Wierzch posypujemy suszoną bazylią. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.
Przygotowanie farszu: pieczarki obieramy, drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy pieczarki a następnie pokrojoną w kostkę paprykę, wszystko razem dusimy, pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, całość przyprawiamy, dodajemy koncentrat i zagotowujemy.
Komentarze