Caffe freddo z posypką krówkową

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Moje Caffe freddo to małe espresso, dużo lodów, bita śmietana i posypka z krówki. Nikt się temu nie oprze, pychota:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kawa esperesso: 0.5 szklanki
    - lody waniliowe gałka: 6 sztuk
    - śmietana kremówka 30 %: 80 mililitrów
    - czekolada gorzka tabliczka: 0.3 sztuki
    - mleko: 30 mililitrów
    - cukierki krówki kruche: 2 sztuki

Caffe freddo z posypką krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ubijamy śmietankę
  • 2. czekoladę rozpuszczamy w mleku, a następnie studzimy, aby polewa nie była gorąca.
  • 3. Do pucharka lub miseczki wlewamy małą filiżankę espresso, dodajemy 3 gałki lodów waniliowych i ubitą śmietankę. Wszystko polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy startą na tarce (na grubych oczkach) krówką. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy