Buraczki z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wyśmienite połączenie składników, które sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g podłużnych buraczków
    1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru)
    25 ml oleju z pestek winogron
    ksylitol

Buraczki z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki z czarną porzeczką 1. Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Porzeczki osączamy z zalewy, dodajemy do buraczków razem z olejem. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy