Bucatini al pomodoro

0 (0 ocen)

  • 25 min

To prosty a smaczny przepis na włoską pastę.

  • 25 min

Składniki:

  • -makaron bucatini-250 g
    -passata pomidorowa-250 g
    -oliwa z oliwek-2 łyżki
    -czosnek-1 ząbek
    -sól
    -pieprz ziołowy
    -słodka papryka
    -parmezan starty-50 g
    -bazylia suszona

Bucatini al pomodoro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Do rondelka wlewamy oliwe z oliwek, umieszcamy na małym ogniu. Czosnek nacinamy w kilku miejscach i wrzucamy na oliwe. Szklimy aż sie zarumieni na brązowo. Nie wolno go przypalić! Wyjmujemy go z oliwy. Wlewamy do niej passatę. Mieszamy. Podgrzewamy. Dodajemy przyprawy, tj. sól, pieprz, papryke, troszke czosnku granulowanego. Mieszamy. Gotujemy 4 minuty. Sos mieszamy z makaronem. Podajemy posypany startym parmezanem a najlepiej pecorino jesli mamy. Posypujemy suszona lub swieza bazylia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy