Brzoskwinie w cieście ziemniaczanym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Brzoskwiniowe racuchy

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1/2 kg ugotowanych ziemniaków
    300g sera białego
    1/2 szkl maki
    1 jajko
    1 żółtko
    sól do smaku
    kilka dojrzałych, miękkich brzoskwiń
    cukier puder
    olej do smażenia

Brzoskwinie w cieście ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ubić, dodac rozgnieciony widelcem ser , dodać całe jajko, żółtko, sól, mąkę, wszystko dokładnie wyrobić.
    Brzoskwinie umyć, wycinać krążki na około 1 cm.
    Z ciasta formować cienki placek, kłaść krążek brzoskwini, przykryć drugim plackiem, skleić w miejsce pestki robić otworek.
    Kłaść na rozgrzany olej, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
    Odsączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy