Brokuł w galarecie z indykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne połączenie delikatnego mięsa z indyka z brokułem.

  • 60 min

Składniki:

  • •1/2 kg mielonej pieczeni z indyka
    •1 brokuł
    •1 słoik (mały) pieczarek marynowanych
    •3 łyżki żelatyny
    •2 kostki bulionu
    •Sól i pieprz
    •Gałązka kopru
    •1 pomidor

Brokuł w galarecie z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody , brokuł dokładnie opłukać , ugotować w rosole z kostek bulionowych .
    Gdy brokuł będzie miękki , wyjąć z rosołu , odcedzić , a do wywaru dodać wcześniej przygotowaną żelatynę. Dokładnie wymieszać , odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia.
    Pieczeń pokroić w średnią kostkę , brokuł podzielić na różyczki , wszystko ułożyć w formie / najlepiej w formie z otworem w środku/.
    Wyjąć pieczarki ze słoika , odcedzić , ułożyć między kostką a różyczkami brokułu.
    Kiedy galareta zacznie tężeć , zalać nią wszystkie poukładane w formie składniki.
    Udekorować koperkiem , a także cząstkami pomidora.

Komentarze

Podobne przepisy