Duża puszka masy makowej ok. 850 g.
250 g. chudego twarogu (opakowanie)
120 g. serka homogenizowanego (opakowanie)
2 duże banany
55 g. miodu (2 duże łyżki)
Łyżeczka stewii
Jajko
20 g. mąki orkiszowej (2 łyżki)
20 g. płatków migdałów (2 łyżki)
20 g. orzechów włoskich (2 łyżki)
Boski makowiec z serem (bez cukru!) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Rozsmaruj na papierze masę makową.
Przygotuj masę serową: zmiksuj twaróg, serek homogenizowany, pokrojone banany, stewię, jajko i mąkę. Następnie dodaj miód i wszystko dokładnie wymieszaj.
Wyłóż masę serową na masę makową.
Posyp całość migdałami i pokruszonymi orzechami.
Piecz około 50 minut w 180 stopniach.
Komentarze