Bogracz

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -1 kg karkówki
    -4 cebule
    -6 ziemniaków
    -kminek
    -pieprz
    -papryka
    -gałka muszkatołowa
    -3 ząbki czosnku
    -przecier pomidorowy
    -1 słoik papryki marynowanej
    -20 dag pieczarek

Bogracz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w dużą kostkę. Smażymy na smalcu do miękkości. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i dalej dysimy. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy. Podlewamy wodą. Dodajemy ziemniaki, pokrojone w dużą kostkę. Przyprawiamy. Dodajemy zmiażdżony czosnek. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę marynowaną.

Komentarze

Podobne przepisy