Boczniaki jak smażone skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Propozycja podania boczniaków nie tylko dla wegetarian, ponieważ wszystkim wielbicielom smażonego kurczaka zapewne też zasmakują.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g boczniaków
    500 ml maślanki

    szklanka semoliny
    łyżeczka soli ziołowej
    łyżeczka kolorowego pieprzu
    łyżeczka granulowanej cebuli
    łyżeczka słodkiej papryki
    pół łyżeczki pieprzu cayenne

    olej do smażenia

Boczniaki jak smażone skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki zalewamy maślaną i odstawiamy na 15 minut.
    Semolinę mieszamy z przyprawami. Grzyby panierujemy w mące, a następnie smażymy partiami na rozgrzanym oleju. Grzyby podajemy z ulubionym sosem np. keczupem, czosnkowym lub innym waszym ulubionym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy