Bochenek rybno drobiowy:)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Lubimy rybkę i piersi drobiowe więc postanowiłam połączyć razem. Można nakładać na chleb lub jako dodatek do obiadu z delikatnym sosem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 sztuki ryby(tilapia około 60dkg)
    1 pierś (40 dkg)
    1 bułka
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    4 łyżki otrąb owsianych
    pieprz cytrynowy,pieprz ziołowy.magii.curry.
    Dekoracja:
    1 marchew
    pietruszka zielona

Bochenek rybno drobiowy:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bochenek 1. Namoczyć bułkę w mleku, jak będzie miękka odcisnąć.
    Mięso oraz rybę zmielić. Bułkę również zmielić.
  • Bochenek 2. Do mięsa, ryby, bułki dodać , jajka,otręby, przyprawy.Wyrabiamy na jednolitą masę.
  • Pietruszka 3. Na papier wysypujemy posiekaną pietruszkę.( troszkę pozostawiamy do dekoracji półmiska)
  • Zawijanie 4. Na pietruszkę wykładamy masę i na wierzchu układamy powycinane z marchewki serduszka,(kilka serduszek zostawiamy do dekoracji półmiska), zawijamy ciasno jak cukierka.Wstawiamy do naczynia żaroodpornego podlewamy szklanką wody i przykrywamy.
    Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.
  • Gotowe 5. Wyciągamy i przekładamy na talerz dekorujemy resztą serduszek i pozostałą pietruszką.

Porady

Można również z tej masy sporządzić kotleciki .Powstałą masę formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej, smażymy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy