Bochenek nadziany

0 (0 ocen)

Przepis na bochenek nadziany znajdziesz w książce "Z miłości do gotowania" Magdaleny Nowaczewskiej zwyciężczyni 5 edycji programu MasterChef

Składniki:

  • bochenek chleba (mój ok. 500 g)
    5 jajek
    100 g kwaśnej śmietany
    4 duże cebule szalotki (lub dymki)
    100 g suchej kiełbasy
    łyżeczka kminku
    łyżka cukru
    łyżka masła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Przystawki Przekąski

Bochenek nadziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odetnij górną część chleba, a środek usuń – najlepiej ręką. Podpiecz wytworzoną foremkę z chleba przez 10 minut w 150°C.
  • 2. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć szalotki przekrojone wzdłuż na pół, zasyp cukrem i karmelizuj kilka minut, aż nabiorą złotego koloru.
  • 3. Zdejmij szalotki, a następnie na tej samej patelni podsmaż plastry kiełbasy
    z obu stron.
  • 4. W misce wymieszaj roztrzepane jajka ze śmietaną i przyprawami
  • 5. Na spód chleba wyłóż warstwami kiełbasę, następnie cebulki i zalej mieszanką jajeczną. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut. Ostudź przed pokrojeniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować