Bitki w młodej kapuście

0 (0 ocen)

To proste danie na smaczne i zdrowe odchudzanie, jednym słowem, jak co roku na wiosnę zamierzam dopasować się do letnich ciuszków....i takie właśnie danie na pewno mi w tym pomoże :)

Składniki:

  • 600 g chudego mięsa ( z łopatki, szynki lub schabu )
    1/2 główki świeżej młodej kapusty
    1 większa cebula pokrojona w pióra
    1 marchew pokrojona
    2 posiekane ząbki czosnku
    2 łyżki oleju do przysmażenia
    sól, pieprz, szczypta suszonych płatków chili i majeranku

Bitki w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kotleciki, rozbić dość cienko, przyprawić.
    Wstawić na gorący olej i tylko lekko przesmażyć, wyłożyć na poszatkowaną wcześniej kapustę.
    Na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę, marchewkę, na koniec dodać czosnek i przełożyć do garnka z mięsem i kapustą.
    Podlać 1,5 szklanki wody i wstawić do gotowania. Dusić aż mięso będzie miękkie.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy