Biszkopt z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt waniliowy: Białka ubij na puch ze szczyptą sody oraz cukrem. Żółtka zmiksuj i dodaj do ubitych białek. Pozostałe wszystkie suche składniki przesiej przez sito i połącz z masą jajeczną. Wymieszaj ręcznie łyżką.Piec 40min. w 170C. Wystudź.Tortownica 30.
2.Truskawki umyć, odciąść końcówki i pokroić na małe kawałki. Wkładamy do garnka, dodając wodę i podgotować przez ok. 10min. pod przykryciem. Odlać 1/2szkl. soku-zagotować. Do podgotowanych truskawek wsypać galaretki-wymieszać. Budynie rozpuszczamy w 1/2szkl. wody i wlewamy do gotującego się soku. Ugotować budyń. Masę łączymy z musem galaretkowym.
Komentarze