Biszkopt z budyniem i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo proste ciasto....i oczywiście z truskawkami....

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jajka
    3 łyżki cukru
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    1 litr mleka
    3 budynie śmietankowe

    owoce - truskawki, maliny, mango

    1 galaretka pastelowa o smaku pinacolada

Biszkopt z budyniem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt - białka ubić na sztywna pianę. Utrwalić cukrem. Dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać. Mąki i proszek do pieczenia połączyć razem.
    Delikatnie dodawać do masy miksując na małych obrotach.
    Tortownicę ( średnicy 26 cm ) wysmarować tłuszczem i napełnić masą.
    Pieczenie 180 stopni - 25 min.
  • 2. Zrobić budyń wg przepisu i gorący wylać na przestudzony biszkopt.
  • 3. Na wystudzone ciasto ułożyć umyte i osuszone owoce. Mango obrać i zetrzeć na tarce do warzyw. Całość zalać galaretką zrobioną wg przepisu na opakowaniu. Całość pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy