Biszkopt z budyniem

4.88 (152 ocen)

  • 60 min

Prosty i szybki placek do kawki .

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt: 1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    1 op.cukru waniliowego
    2 łyżeczki pr. do pieczenia

    Masa budyniowa:4 szkl. mleka
    2 op. budyniu śmietankowego z cukrem


    Ponadto:małe herbatniki z biedronki 2 opakowania
    dżem z czarnej porzeczki
    bita śmietana śnieżka +mleko
Wystaw ocenę:

4.88 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:białka ubić z cukrem na sztywną pianę.Dalej ubijać dodawać powoli żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem.Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszkę o wym 24x24.Piec w temp. 170 stopni przez ok 30 minut.Po ostudzeni przekroić biszkopt na pół.Nasączyć.
  • 2. MASA BUDYNIOWA:budyń ugotować na mleku.
  • 3. BISZKOPT Z BUDYNIEM: masę budyniową ciepłą wylać na biszkopt.Przykryć drugim biszkoptem Na to położyć dżem z czarnej porzeczki.Na dżem wyłożyć bitą śmietanę a na to poukładać herbatniki i udekorować według uznania(ja zrobiłam esy floresy)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować