Biszkopt maślany z kremową masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta:
Miękkie masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodając stopniowo jajka. Ubijać na puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i przełożyć do formy nasmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.
2.Wykonanie masy:
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, dodać serek i dalej ubijać do połączenia się składników.
3.Wykonanie polewy:
Czekoladę połamać i rozpuścić na małym ogniu razem z masłem i mlekiem. Cały czas mieszać do połączenia się składników.
4.Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć masą. Polać polewą i odstawić do zastygnięcia. Przechowywać w lodówce.
Komentarze