Miodownik z kremową masą

4.5 (146 ocen)

  • 3 godz.

Miodownik jest ulubionym ciastem wszystkich członków mojej rodziny.Wyśmienity poczęstunek podczas domowych przyjęć,jest stałym gościem na naszym stole :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 70 dkg margaryny Palma

    3 jajka

    1 szkl.cukru

    1 łyżka sody

    1 łyżka octu

    100g miodu

    3szkl mąki

    kostka masła

    puszka mleko zagęszczonego słodzone

    kakao -3 łóżęczki
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodownik z kremową masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka mieszamy z cukrem dodajemy ocet,sodę,miód ,masło i całość mieszamy .Ogrzewamy masę na parze wodnej cały czas mieszając,po wyrośnięciu masy odstawiamy dodajemy mąkę,zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części i pieczemy każdy blat 4-7 minut w 180°C.Krem-mleko zagęszczone słodzone mieszamy z kostką masła.kremową masą przekładamy upieczone miodowe blaty ciasta,a wierzch ostatniego smarujemy kremem czekoladowym ( do reszty kremu dodać kakao), wierzch ciasta można posypać przetartą czekoladę różnych kolorów (białe i ciemne)

Porady

Najlepiej smakuje w dniu następnym!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować