Biała kiełbasa w sosie jarzębinowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotowanie to nie tylko moja praca, ale także pasja. Lubię również podróże. Z każdego wyjazdu przywożę przepisy na zdrowe, proste do wykonania i niedrogie dania.

Składniki:

  • ● 1 kg białej kiełbasy
    ● 3 łyżki konfitury z jarzębiny
    ● 50 ml wódki
    ● 2-3 łyżki chrzanu

Biała kiełbasa w sosie jarzębinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu żaroodpornym
    układamy kiełbasę.
    Każdy kawałek nakłuwamy
    w kilku miejscach, aby
    podczas pieczenia skórka
    nie popękała.
  • 2. Robimy sos:
    konfiturę mieszamy
    z chrzanem i wódką. Piekarnik
    rozgrzewamy do 180 °C.
    Wkładamy naczynie z kiełbasą
    i pieczemy ok. 20 minut.
  • 3. Kiełbasę smarujemy sosem
    jarzębinowo-chrzanowym i pieczemy
    jeszcze ok. 20 minut.

Porady

Do kiełbasy możemy podać krem chrzanowy i konfiturę z jarzębiny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy