BEZGLUTENOWE SMOOTHIE Z INKĄ

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nietypowy koktajl.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej
    200 ml mleka
    Połówka jabłka
    Połówka pomarańczy
    2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
    Szczypta cynamonu
    1 łyżeczka miodu

Bezglutenowe smoothie z inką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotuj. Następnie zalej nim dwie łyżeczki kawy Inki Bezglutenowej. Odstaw do ostygnięcia.
  • 2. Do misy blendera wrzuć obraną i pozbawioną gniazda nasiennego połówkę jabłka oraz wyciśnij sok z połowy pomarańczy. Dodaj dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zblenduj wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • 3. Tak przygotowaną masę zalej ostudzoną Inką Bezglutenową. Dodaj szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu. Całość ponownie zblenduj. Twoje delikatne piankowe smoothie gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy