Batoniki musli

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Smaczna i szybka przekąska

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 25 dag płatków owsianych
    10 dag suszonych moreli
    5 dag suszonej żurawiny
    5 dag rodzynek
    2 jajka
    białko
    3 łyżki oleju
    2 łyżki płynnego miodu

Batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki mieszam z rozdrobnionymi, suszonymi owocami, jajkami, białkiem, olejem i miodem. Odstawiam na 30 minut.
  • 2. Foremkę wykładam papierem do pieczenia. Nakładam masę, mocno dociskam.
  • 3. Wstawiam na 20 minut do piekarnika o temperaturze 180 st. C. Przed pokrojeniem, placek dobrze ostudź.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy