Barszcz czerwony z grzybami suszonymi

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo smaczny barszcz z grzybami zrobiony na wywarze z dodatkiem świeżego jabłka i suszonych śliwek.

  • 45 min

Składniki:

  • Opakowanie barszczu czerwonego
    suszone grzyby
    zielone jabłko
    suszone śliwki
    sól, pieprz

Barszcz czerwony z grzybami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby i śliwki namocz oddzielnie, możesz je zostawić na noc. Jabłko pokrój w cząstki i dodaj do śliwek.
  • 2. Grzyby i owoce ugotuj, wodę z gotowania zachowaj, a grzyby pokrój w paski.
  • 3. Zawartość opakowania barszczu rozmieszaj w 750 ml wody - wykorzystaj wodę, która została z gotowania owoców i grzybów.
  • 4. Do barszczu dodaj grzyby i owoce, a całość dopraw solą i pieprzem.

Porady

Ten barszcz jest w sam raz na Wigilię :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy