Banany pod kokosową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obieramy ze skórek, kroimy wzdłuż na połówki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i obsmażamy szybko banany z obu stron . Na drugiej patelni suchej ,wsypać wiórki i ciągle mieszając zrumienić na rumiano, uważać aby się nie spaliły.
2.Sos;
Czekoladę połamać włożyć do rondelka ,dodać 1/2 łyżeczki wody dodać łyżkę masła i mieszać aż wszystkie składniki się połączą . Śmietanę oddzielnie zagotować z cukrem waniliowym i dodać do rozpuszczonej czekolady,wlać pół kieliszka rumy około 25 ml i wymieszać. Na półmisku układamy ciepłe banany,obsypujemy wiórkami kokosowymi i polewamy sosem czekoladowym podajemy od razu po przyrządzeniu.
Komentarze